Ferratum.fi

Ferratum – monipuolisesti lainaa suomalaisella luotettavuudella

Luotonantajajätti Ferratum tarjoaa lainoja, pikavippejä ja luottoja nopeasti ja luotettavasti. Ferratum on listautunut Frankfurtin pörssiin ja tarjoaa palvelujaan ympäri maailmaa.

Ferratumin päätuotteet ovat 2 000 euron Joustava-luottotili ja jopa 20 000 euron Prime-kulutusluotto, mutta tarjolla on myös esimerkiksi yrityslainoja ja autorahoitusta.

 

Tietoja Ferratumista

Ferratumin tarina alkoi Helsingistä vuonna 2005, jonka jälkeen yritys on vahvasti pyrkinyt kasvattamaan toimintaansa Suomen ulkopuolella, ja keräämään samalla tyytyväisiä asiakkaita. Vuonna 2006 Ferratum siirtyi jo Eestiin ja Ruotsiin, ja seuraavan vuonna yritys juhli jo 100 000 asiakkaan määrää. Seuraavien vuosien aikana Ferratum laajeni yhä voimakkaammin Keski-Eurooppaan.

Ferratumin suosiosta kertoo sen vuonna 2010 saavuttama puolen miljoonan asiakkaan rajapyykki, jonka perusteella yhtiö päätti laajentaa myös Euroopan ulkopuolelle: Uuteen-Seelantiin, Venäjälle ja Australiaan. Asiakaskunta kasvoi 1 miljoonaan vuonna 2013 ja yhtiö laajeni edelleen jopa Kanadaan. Yhtiö listautui Frankfurtin pörssiin vuoden 2015 helmikuussa. Se julkaisi samana vuonna yrityslainoja myöntävän Ferratum Business -palvelun.

Suomesta alkuunsa saanut Ferratum on avoimen ja rehellisen toimintansa avulla laajentanut toimintaansa jo yhteensä 23 maahan. Sen asiakaskunta on kasvanut vuosien aikana jo reilusti yli miljoonaan, ja yhtiö ei ole vielä täyttänyt haaveitaan yhä laajemmasta toiminta-alasta. Tutkimusten mukaan Ferratumin asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä. Tällä hetkellä Ferratum tarjoaa neljää erilaista lainatyyppiä:

 • Joustava-kulutusluotto, joka on 2 000 euron jatkuva luotto. Se on jatkuvasti käytössä sovittuun rajaan asti. Pikavippinä myönnetään myös Joustava-luottoa.
 • Ferratum Prime-laina, joka voi olla 3 000–20 000 euron arvoinen. Laina-aika on tällöin 1–10 vuotta.
 • Prime-lainaa käytetään myös autorahoitukseen.
 • Plus-laina, kertaluotoinen 2 050–5 000 euron laina.
 • Yrityslaina, jossa asiakas voi hakea lainaa jopa 250 000 euroon asti.
 • Uusille Joustava-asiakkaille Ferratum tarjoaa 30 päivää ilman korkoa ja ensimmäisen noston ilman nostokuluja.

Ferratumin laaja lainaportfolio tarjoaa ratkaisun kaikenkokoisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Pikavippi-nimen alla myydään joustoluottoa, joka tarkoittaa jatkuvaa 2 000 euron suuruista luottotiliä. Tällöin annettuun lainaan ei käytetä pikavippien lakisääteistä noin 51 prosentin korkokattoa, vaan lainan vuosikorko on 216,20 %. Asiakas tosin maksaa takaisin vain nostamansa rahasumman ja siihen liittyvät kulut.

Minkälainen on Prime-laina?

Prime-laina on tarkoitettu elämän suurempiin tarpeisiin. Se on kätevä ratkaisu silloin, kun rahaa tarvitaan 3 000–20 000 euron välillä. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi kodin remonttien, auton vaihdon tai lomamatkan kustantamiseen. Ferratum Prime-laina eroaa tavallisesta joustolainasta siinä, että sille voi saada laina-ajan yhdestä vuodesta jopa 10 vuoteen.

Prime-laina on määräaikainen kertalaina, joka maksetaan takaisin Ferratumille kuukausierissä sopimuksessa määritellyn maksuajan sisällä (12–120 erässä). Lainan nimellinen vuosikorko on 5–45 %, ja siihen lisätään 3 kuukauden Euribor-korko. Lopullinen korko määräytyy lainanhakijan iästä ja tuloista. Todellinen vuosikorko on 71,33 %. Lainan avauspalkkio on 149 euroa, ja se pääomitetaan lainaan.

Otetaan esimerkki Prime-lainan takaisinmaksusta 6 000 euron lainalle, jonka nimellinen vuosikorko on 25 %. Lainan todelliset kulut tulevat esiin vasta todellisessa vuosikorossa, joka on 29,92 %. Asiakkaan nostaessa 6 000 euron lainan ja maksaessa sitä hieman noin 204 euron kuukausierissä 4 vuoden ajan, niin arvioitu lainan kokonaiskustannus on 9 786,24 euroa.

Prime-lainan voi saada yli 25-vuotias Suomessa asuva henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus ja nuhteettomat luottotiedot. Isompiin menoihin kelpaa myös kertaluontoinen Plus-laina, jota voivat hakea niin ikään yli 25-vuotiaat. Tällöin laina-aikaa myönnetään 12, 24 tai 36 kuukaudeksi. Kumpikaan laina ei vaadi takaajia tai takuuta, mutta asiakkaan pitää toimittaa ajankohtaiset tiedot tuloista ja varallisuudesta.

Minkälainen on Ferratum Joustava-luottotili?

Joustava tarkoittaa asiakkaan jatkuvassa käytössä olevaa luottotiliä. Sitä voi käyttää niin pienempiin kuin suurempiinkin hankintoihin ja kuluihin, ja asiakas nostaa tililtä vain tarvitsevansa summan. Luonnollisesti hän maksaa takaisin vain nostamansa lainan ja sen kulut. Asiakas voi hakea lainaa esimerkiksi pelkästään 50 euroa, mutta saa käyttöönsä luottotilin, jonka maksimiraja on 2 000 euroa.

Joustoluotto on nykypäivänä erittäin suosittu lainatyyppi. Niitä myöntävät niin pankit kuin yksityiset luotonantajatkin, kuten Ferratum. Joustoluotot ilmestyivät markkinoille etenkin vuoden 2013 jälkeen, jolloin Suomen hallitus määräsi pikavipeille korkokaton. Monet rahoitusyritykset löysivät tavan kiertää korkokattoa, tarjoten asiakkailleen joustoluottoa. Sen vuosikorko on huomattavasti korkeampi kuin pikavipillä, vaikkakin 2 000 euron luottorajaa ei pakoteta nostamaan.

Joustava-luoton suosion selittää sen joustava takaisinmaksuaika ja helppous. Ferratum ei myöskään peri luotosta kiinteitä kuukausikuluja tai tilinhoitomaksuja. Sen sijaan rahat ovat asiakkaan käytössä joka päivä, ja nostoja voi tehdä ympäri vuorokauden. Kuukausittaisten takaisinmaksusummien pitää olla vähintään 10 % lainatusta summasta (nostetusta rahasta), mutta summan pitää olla vähintään 100 euroa.

Ferratum tarjoaa uusille asiakkailleen ensimmäisen kuukauden täysin ilman korkoa ja nostokuluja, jolloin 30 päivän sisällä takaisin maksettuihin lainasummiin ei kerry yhtään lisäkuluja. Seuraavista nostoista yritys perii 7,5 prosentin nostokulun. Joustavan nimellinen vuosikorko on 103,42 %, todellinen vuosikorko on kuitenkin 216,20 %. Takaisinmaksuaika esimerkiksi 2 000 euron lainalle voi olla jopa 50 kuukautta.

Minkälainen on Ferratum yrityslaina?

Yrityslainoja myöntää Ferratumin erillinen Ferratum Business -osio. Se toimii seitsemässä maassa ympäri maailmaa ja on keskittynyt rahoittamaan pieniä yrityksiä. Yrityslaina on kuin yrityksille suunnattu kertaluontoinen Prime-luotto, joka voi olla jopa 250 000 euron suuruinen. Ferratum ei vaadi yritysluottoihin reaalivakuuksia, mutta yrityksen pitää todistaa kannattava kassavirta ja toimihenkilöllä täytyy olla nuhteettomat luottotiedot.

Yrityslaina sopii erinomaisesti rahoittamaan isompia hankintoja, kuten laajentumista tai henkilöstön palkkaamista. Yrityslainaa voidaan hakea muiden lainojen tapaan suoraan Ferratum Business -sivustolta. Keskivertohakemus hyväksytään yleensä yhden päivän sisällä, ja päätöksiin vaikuttaa erityisesti yrityksen kassavirta. Hakemuksessa kerrotaan yrityksestä ja hakijasta, jonka jälkeen selviää, kuinka paljon lainaa hakija voi saada. Yrityslainan ehdot ovat:

 • Yrityksellä pitää olla vähintään 6 kuukautta toimintaa takanaan.
 • Vuosittaisen liikevaihdon pitää olla yli 50 000 euroa.
 • Hakijayrityksen koko johdon pitää olla suomalainen ja yrityksen suomalaisessa omistuksessa.
 • Yrityksellä pitää olla suomalainen pankkitili.
 • Yrityksen pitää toimia Suomessa.

Yrityslaina maksetaan takaisin kuukausittaisina tasaerinä, maksimissaan 24 kuukauden ajan. Lainan voi maksaa kokonaan takaisin milloin vain laina-ajan sisällä, jolloin korot maksetaan vain käytetyltä laina-ajalta. Vaikka Ferratum ei vaadi reaalitakuuta, on lainanhakija itse sen omavelkainen takaaja. Hakemuksen täyttäminen ja tarvittavien tietojen toimittaminen eivät vie kuin korkeintaan 5 minuuttia.

Ferratumin myöntämän yrityslainan kuukausittaiset kulut ovat keskimäärin 2,9 % lainan alkuperäisestä pääomasta, mutta viime kädessä todelliset kulut määräytyvät Ferratumin tekemästä arviosta yrityksen luottokelpoisuudesta. Lisäksi Ferratum perii vielä 2,5 % perustamismaksun uusilta asiakkailtaan, mutta vanhat asiakkaat voivat saada perustamismaksusta alennusta. Lainarahat ovat yrityksen käytössä korkeintaan 2 päivän kuluttua hakemuksen täyttämisestä.

Miten Ferratum-lainaa haetaan ja mitkä ovat Ferratumin lainanehdot?

Ferratumin tarjoamaa Joustava-lainaa voi hakea jokainen yli 21-vuotias luottokelpoinen ja raha-asiansa huolella hoitanut henkilö. Prime- ja Plus-lainoissa ikäraja on 25 vuotta. Kaikilla hakijoilla pitää olla omissa nimissään oleva matkapuhelinliittymä ja sähköpostiosoite. Tämän lisäksi lainanhakija tarvitsee verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen. Pankkitilin täytyy olla henkilökohtainen. Uudet ja vanhat asiakkaat voivat hakea kaikkia Ferratum-lainoja.

Lainahakemus täytetään Ferratumin sivustoilla käyttämällä verkkopankkitunnuksia ja mobiilivarmennetta. Ensimmäistä kertaa lainaa hakeville myönnetään oma tunnusluku, jota käytetään tilille kirjautumisessa ja luoton hallinnoinnissa. Tunnusluvun kanssa tehdyt lainan muutokset ovat aina hakijan vastuulla. Ferratum tarkistaa hakijan luottotiedot, maksuhäiriömerkinnät ja muut tarvittavat tiedot verkkopankista, Väestörekisterijärjestelmästä, Suomen Asiakastieto Oy:sta tai/ja Bisnode Finland Oy:n rekisteristä.

Joustava-luotossa hakija voi hakea maksuvapaata kuukautta jopa kaksi kertaa vuodessa. Tällöin asiakas ei maksa lainalle kertynyttä korkoa eikä lyhennystä. Kyseisen kuukauden korko siirtyy maksettavaksi seuraavan kuukauden erään. Asiakkaalla on myös peruutusoikeus neljäntoista päivän sisällä lainan hyväksymisestä, jonka jälkeen lainansaaja on velvollinen maksamaan takaisin nostamansa summan ja siihen asti kertyneet korot.

Ferratumin Prime-lainassa lainasumma maksetaan kertaluontoisesti hakijan ilmoittamalle pankkitilille. Sopimuksessa määritellään myös kuukausittainen maksusuunnitelma, jota hakija sitoutuu noudattamaan. Joustava-luoton tavoin Prime-lainan saaja voi hakea eräpäivän siirtoa kolme kertaa kuluneen 12 kuukauden aikana. Lisäksi asiakkaalle tarjotaan mahdollisuutta maksuajan pidentämiseen 3 – 12 kuukautta kerrallaan, kuitenkin yhteensä korkeintaan 12 kuukautta. Pidennyksestä peritään 100 euron lisämaksu.

Yhteenveto

Suomalainen luotoantajakonserni Ferratum tarjoaa jousto-, kulutus- ja yrityslainoja moneen eri tarpeeseen. Hakeminen on erittäin helppoa suoraan nettisivun kautta, ja hakemukset hyväksytään nopeasti.

Lainoilla ei ole piilokuluja, ja uudet asiakkaat voivat saada 30 päivän korkovapaan Joustava-lainan sekä ensimmäisen noston ilmaiseksi. Ferratum tarjoaa luotettavia lainoja vastuullisille aikuisille jo 23 maassa.