Vivus.fi

Vivus myöntää uusille asiakkaille korotonta ja kulutonta lainaa 400 euroa

Vivus.fi -sivuston kautta voi hakea lainaa 400 tai jopa 2 010 euroa riippuen siitä, onko lainanhakija uusi vai jo olemassa oleva asiakas.

Uusille asiakkaille ensimmäinen, enintään 400 euron laina on täysin kuluton ja koroton, kun takaisinmaksuaika ei ylitä 30 päivää.

Mikä Vivus.fi?

Vivus on 4finance Oy -nimisen yrityksen lainatuote, jossa lainasumma voi olla enintään 2 010 euroa. Vivus on kertaluotto, eli se maksetaan aina kerralla takaisin sovitun laina-ajan puitteissa. 4finance Oy on kansainvälinen lainanmyöntäjä, joka toimii 17 maassa. Yritys on perustettu vuonna 2008, ja se on myöntänyt jo yli 15 miljoonaa yksittäistä lainaa.

4finance Oy:n toimipiste Suomessa sijaitsee Helsingissä. Yrityksen päämaja on Latviassa, jonka lisäksi se toimii muun muassa Ruotsissa, Yhdysvalloissa, Liettuassa, Tanskassa, Puolassa, Espanjassa, Georgiassa, Tŝekissä ja Bulgariassa. Kyseessä on siis luotettava ja vastuullinen pienlainayhtiö. Se ei silti sulje pois asiakkaan vastuuta tutustua lainaehtoihin ja toimia niin ikään vastuullisesti.

Vivuksen lainatuotteet on jaettu kahteen osaan sen perusteella, onko lainanottaja uusi vai jo aiemmin palvelua käyttänyt asiakas. Uusille lainan hakijoille lainaa myönnetään enintään 400 euroa, ja palaaville asiakkaille lainan maksimisumma on 2 010 euroa. Takaisinmaksuaika on enintään 61 vuorokautta. Alla olevasta listasta voit tutustua Vivuksen lainatuotteisiin hieman tarkemmin.

Uudet asiakkaat:

  • Lainasumma 50–400 euroa
  • Takaisinmaksuaika ilman korkoja ja kuluja 3–30 vuorokautta

 

Jo olemassa olevat asiakkaat:

  • Lainasumma 50–2010 euroa
  • Takaisinmaksuaika 3–61 vuorokautta, vuosikorko 206,83 %

Uusien asiakkaiden ensimmäiseen lainaan ei siis muodostu mitään kuluja tai korkoa, jos lainan maksaa takaisin 3–30 päivän kuluessa. Tällöin lainanottaja maksaa 400 euron lainasta takaisin 400 euroa. Mikäli laina-aika on pidempi, sovelletaan siihen tavallista vuosikorkoa, 206,41 %. Palaaville asiakkaille laina-aika on 3–61 vuorokautta, ja sen ainoa kustannus on vuosikorko.

Asiakastietojen tarkistaminen

Vivuksen lainaa voi hakea 20 vuotta täyttänyt henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää. Lainanhakijalla on oltava osoite Suomessa ja lisäksi suomalainen pankkitili. Ennen kuin lainahakemus voidaan hyväksyä, on hakijan rekisteröidyttävä Vivuksen palveluun ja tunnistauduttava esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Lain mukaan luotonantajan on tunnettava asiakkaansa, jonka vuoksi tunnistautuminen on tärkeää.

Kun lainaa hakeva henkilö rekisteröityy Vivuksen palveluun, hän vakuuttaa ymmärtävänsä antavansa suostumuksen henkilötietojen tarkistamiseen. Luottokelpoisuus tarkistetaan luotonantajan määrittelemällä laajuudella. Siihen voi sisältyä tulojen määrän ja perusteen tarkistaminen, mahdollisten talousvastuiden tarkistaminen, työ- tai virkasuhteen todistaminen sekä menojen mahdolliseen kasvuun vaikuttavien tekijöiden tarkistaminen. Luottotiedot tarkistetaan Bisnode Finland Oy:n ja/tai Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Vivuksen lainaa hakiessa asiakas voi valita joko automaattisen tai manuaalisen luottotietojen tarkistusprosessin. Automaattinen tarkistus tarkoittaa, että prosessissa hyödynnetään kolmansien osapuolien tietoja. Käytännössä se tarkoittaa verkkopankin tietojen luovuttamista esimerkiksi Instantor AB -yrityksen käyttöön. Manuaalisessa tarkistuksessa lainanhakija toimittaa luotonantajan edellyttämät asiakirjat, joista selviää samat asiat kuin automaattisessa tarkistuksessakin.

Vivus-lainaa hakevan on myös hyvä tietää, että luotonantaja käyttää asiakkaan luottokelpoisuutta arvioidessaan myös muilta luotonantajilta saamiaan tietoja. Niistä selviää esimerkiksi asiakkaan takaisinmaksukyky. Tiedot saadaan Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän teknisen kyselyjärjestelmän avulla yhtiöiltä, jotka siinä ovat mukana. Myös 4finance Oy luovuttaa samoja tietoja asiakkaistaan kyseiseen rekisteriin muiden luotonantajien käyttöön.

Vivus-lainan piirteitä

Vivus on kertaluotto. Se tarkoittaa, että koko laina maksetaan aina kerralla takaisin. Uusille asiakkaille lainaa myönnetään enintään 400 euroa, joka voidaan maksaa takaisin 30 päivän kuluessa ilman lisäkuluja. Vanhoille asiakkaille lainasumma on enintään 2 010 euroa, ja sen takaisinmaksuun on aikaa 61 vuorokautta. Laina-aika alkaa siitä päivästä, kun luoton ensimmäinen nosto tehdään.

Vivus on luotto, jota voidaan tarvittaessa nostaa lisää myös lainan myöntämisen jälkeen. Ehtona on, että lainan kokonaissumma pysyy luottorajan sisällä. Se voi esimerkiksi tarkoittaa, että 1 700 euron lainan ottanut voi halutessaan nostaa vielä 310 euroa, jolloin kokonaissummaksi tulee 2 010 euroa. Laina-aika pysyy samana, eli koko summa on maksettava kerralla.

Luoton takaisinmaksuun määritelty eräpäivä kerrotaan lainasopimuksessa, jonka asiakas saa lainan hyväksyessään. Luotto maksetaan kokonaisuudessaan takaisin, eli osamaksulla maksaminen ei ole mahdollista, vaikka asiakas olisi nostanut lainaa useassa erässä. Maksu sisältää lainatun summan, korot ja muut mahdolliset kulut. Korko lasketaan todellisten korkopäivien mukaan, eli luoton nostopäivästä eräpäivään asti.

Vivus-lainan voi halutessaan maksaa takaisin jo ennen varsinaista eräpäivää. Tällöin uudet maksutiedot on pyydettävä luotonantajan asiakaspalvelusta. Mikäli asiakas haluaa puolestaan siirtää eräpäivää myöhemmäksi, onnistuu se sopimalla asiasta luotonantajan kanssa. Tällöin lopulliseen takaisinmaksusummaan lisätään eräpäivänsiirtomaksu, jonka suuruuden asiakas voi tarkistaa omasta henkilökohtaisesta asiakasprofiilistaan. Eräpäivään mennessä maksamattomista laskuista kertyy viivästyskorkoa.

Esimerkkejä erilaisista lainasummista

Uusien asiakkaiden osalta lainan takaisinmaksun kokonaissumma on yksinkertainen: maksat takaisin vain lainaamasi summan, ilman korkoja ja muita kuluja. Uusille asiakkaille Vivus-lainaa myönnetään enintään 400 euroa, ja korottomuus on voimassa silloin, kun laina-aika on enintään 30 vuorokautta. Ensilainan jälkeen lainattavan summan suuruus nousee 2 010 euroon, jolloin takaisinmaksuun on aikaa enintään 61 päivää.

Vivus.fi -sivuilla on lainalaskuri, jonka avulla lainasummia ja -aikoja vaihtelemalla voi vertailla niistä syntyviä kokonaiskustannuksia. Alin mahdollinen lainasumma on 10 euroa, joka voi tulla tarpeeseen esimerkiksi juuri tilipäivän alla, kun jääkaappiin pitäisi saada täytettä. Alla olevasta listasta voit vertailla erilaisia lainasummia ja takaisinmaksuaikoja, jonka avulla näet laina-ajan vaikutuksen lopulliseen takaisinmaksusummaan:

  • Vivuksen vuosikorko on 204,94 % ja todellinen vuosikorko 646,44 %.
  • Jääkaappiin täytettä tilipäivän alla 10 eurolla. Laina-aika 7 vrk, jolloin korkoa ei ehdi muodostua ja kokonaissumma on 10 euroa.
  • Uusi pesukone hajonneen tilalle 600 eurolla. Laina-aika 14 vrk, jolloin luotto kasvaa korkoa 47 euroa, eli kokonaissumma on 647 euroa.
  • Lomamatka 1 500 euron lainan turvin. Laina-aika 30 vrk, jolloin koron osuus on 254 euroa, eli takaisin maksettavaa kertyy 1 754 euroa.
  • Enimmäissumman 2 010 euroa kohdalla laina-aika merkitsee eniten: laina-aika 3 vrk, jolloin korkoa syntyy 34 euroa, eli kokonaissumma 2 044 euroa; laina-aika 30 vrk, jolloin korkoa syntyy 341 euroa, eli kokonaissumma 2 351 euroa; laina-aika 61 vrk, jolloin korkoa syntyy 694 euroa, eli kokonaissumma 2 704 euroa.

Mikäli asiakas lainaa rahaa luottorajan verran, eli 2 010 euroa, on kokonaissummissa kolmen ja 61 päivän laina-ajoilla 2704-2044=660 euron ero. Sen takia kannattaa hieman taktikoida lainanottoajan kanssa, mikäli mahdollista, sillä satojen eurojen ero tuntuu kenen tahansa pankkitilillä. Aina mahdollisuutta taktikointiin ei kuitenkaan ole, mutta silloinkin laina-aika kannattaa pyrkiä pitämään mahdollisimman lyhyenä.

Aiemmin tekstissä mainittu todellinen vuosikorko on lainojen keskinäiseen vertailuun tarkoitettu luku. Se tarkoittaa todellista vuotuista korkoa, joka syntyy kaikista lainaan asetetuista koroista ja muista kuluista. Lainaa harkitsevalle se on sikäli tarpeellinen tieto, että se huomioi kaikki luottoon liitettävät korot, muut maksut sekä suunnitellun lainanlyhennysaikataulun. Vivus-lainan todellisen vuosikoron laskennassa käytetään oletuksena myönnettävää luottorajaa.

Muita huomioita Vivuksesta

Vivus.fi -sivujen kautta haettava laina on asiakkaan tilillä useimmiten jo 15 minuutin kuluessa hakemuksen hyväksymisestä. Maksupalvelu on auki kello 7–23, joten sen ulkopuolisena aikana asiakas joutuu odottamaan seuraavaan aamuun asti rahojen saamista. Suomen lainsäädäntö määrää, että yöaikaan rahaa ei saa siirtää asiakkaan tilille. Hakemuksen voi kuitenkin tehdä yrityksen verkkosivuilla koska tahansa.

Mikäli asiakas on valinnut manuaalisen luottokelpoisuustarkistuksen, käsittelyyn kuluu aikaa hieman kauemmin, mutta enintään 72 tuntia. Automaattisella tarkistuksella lainapäätös tulee jo muutamassa minuutissa, jonka jälkeen asiakkaan on vielä hyväksyttävä se. Suurin osa myönnetyistä lainoista on lähes välittömästi käytettävissä, mutta jos asiakkaan pankkitili on S-pankissa, POP-pankissa tai Ålandsbankenissa, kuluu siirtoon 1–2 pankkipäivää.

Vivuksen takana oleva yritys, 4finance Oy, haluaa tarjota asiakkailleen vastuullista pienlainatoimintaa. Se tietää pikalainojen riskit ja pyrkii ennaltaehkäisemään niistä mahdollisesti syntyviä ongelmatilanteita parhaansa mukaan. Sen takia kuka tahansa voi asettaa itselleen elinikäisen lainakiellon kyseiseen palveluun. Se tulee tehdä kirjallisella anomuksella, joka sisältää tarkat henkilötiedot ja selkeän pyynnön ikuisesta lainakiellosta.

Lainanottajan kannattaa aina ensitilassa maksaa laina ajallaan takaisin. Jos rahatilanne on suunnitellun eräpäivän tienoilla huono, voi eräpäivää siirtää helposti. Mikäli luotto kuitenkin jää maksamatta, on asiakkaan mahdollista tehdä maksusuunnitelma, kun laina on 7 päivää myöhässä. Jos senkään jälkeen lainaa ai maksa takaisin, yritys ryhtyy perimään luottoa muita kanavia pitkin.

Yhteenveto

Vivus on kertaluotto, jota myönnetään ensilainan ottajille enintään 400 euroa ja jo olemassa oleville asiakkaille 2 010 euroa.

Vivuksen ensimmäinen, 400 euron laina on aina kuluton ja koroton laina-ajan ollessa alle 30 päivää. Vanhat asiakkaat voivat valita lainalle eräpäivän 3–61 vuorokauden päähän lainan ottamisesta.